27 Mayıs 2015 Çarşamba

Ak Parti - Canım Türkiyem Reklamı

Akp'nin yeni reklam filmi... Açıkçası gayet başarılı buldum. Çekimler, ışıklar, kamera açıları falan. Zaten Akp'nin en başarılı olduğu konuları sıralasak herhalde ilk 3'e reklam girer. Ancak sözleri dikkatimi çekti...

Reklamı izlemeyenler için:





Diyor ki;

"Al bayrağım dalgalanır efil efil rüzgarlarda"

Böyle mi?






9 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bi grup pkk yandaşı 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın bahçesine girerek Türk bayrağını direkten söküp attı. "biji serok apo" vb. sloganlar eşliğinde gerçekleşen bu olay sırasında aynı grup komutanlığı ve çevresine saldırıp ortalığı savaş alanına çevirdi.
*bunun haricinde daha bi çok yerde benzer olaylar yaşandı...



Diyor ki;

"Her karışı vatanımdır, Türkiyem canım Türkiyem"

Böyle mi?






22 Şubat 2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyon. Şah Fırat Operasyonu. Bu operasyon kapsamında ışid tehlikesinden dolayı Suriye'de bulunan ve sınırlarımız dışındaki tek Türk toprağı olan bölgedeki Süleyman Şah Türbesi mevcut yerinden alınıp Eşme köyüne taşındı.

*bi avuç terörist için toprağımızı terk ettik...


Diyor ki;

"Alın terinin hakkıyla Türkiyem canım Türkiyem"

Böyle mi?








13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan Soma Faciası... Kömür madeninde çıkan yangından dolayı 301 madenci işçimizi kaybettik. Bu facia Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok can kaybı yaşanan iş ve maden kazasıdır. Ülke çapında protestolar yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan ise bu facia ile ilgili "Bu işin fıtratında" var diyerek taa fi tarihinden örnekler verdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise konuyla ilgili "Trafodan çıkmış yangın" şeklindeki yanlış açıklamalarından dolayı Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) tarafından meslekten men edildi. Faciada ölenlerin yakınlarına yardım edileceği, banka borçlarının silineceği, ev verileceği, para yardımı yapılacağı söylendi ancak faciada ölenlerin yakınları bu konuda hiçbir şey yapılmadığını söylüyor.

*Soma'da sadece 301 vatandaşımız ölmedi. O 301 kişinin anası, babası, kardeşi, çocuğu, akrabası da onlarla beraber öldü...


Diyor ki;

"Anaların duasıyla Türkiyem canım Türkiyem"

Böyle mi?





2006 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'i ziyareti sırasında bi çiftçi vatandaşımızla arasında geçen konuşma. Erdoğan yanına gelip çiftçinin zor durumundan bahseden vatandaşa "Ananı da al git" diye hakaret ederek, kovdu. Ha bi de "Lan" demişti abimize.

*hangi anaların duasıyla? e kovdun anayı...


Diyor ki;

"Şehitlere selam durur, gazilere destan olur"

Böyle mi?






14 Ocak 2000 tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan Avustralya'nın Melbourne kentindeki SBS radyosunda katıldığı bi programda terör örgütü pkk'nın lideri abdullah öcalan için "Sayın Öcalan" ve şehitlerimiz için "kelle" diyor.

*hangi şehit? kelle değil miydi onlar?


Diyor ki;

"Çelik gibi imanıyla, yüz ağırtan ak alnıyla"

Böyle mi?






17-25 Aralık döneminde yayınlanan ses kayıtlarında dönemin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Kuran-ı Kerim'deki Bakara suresi için "iyi makara" deyip konuştuğu kişiyle gülüşüyordu. Bununla da kalmayıp Kuran'daki ayetlerle dalga geçiyorlardı.

*hangi imandan bahsediyoruz? makaraya doladığınız iman mı?


Uzun lafın kısası; Akp iyi, güzel reklam yapıyor da samimiyetsiz ve kendiyle çelişen reklamlar yapıyor.

İyi geceler.

1 yorum:

  1. Şu Soma olayında yaptığı açıklamada herhalde kendisinde değildi, bu işin fıtratında var demek nedir yahu, hiç yakıştıramadım. Ayrıca kardeşim sen de iyi tariz sanatı yapıyorsun ancak "fi tarihlerden örnek veriyor" derken sen de aynısını yapıyorsun, sende de bir garip duruyor bu söyleyeyim

    YanıtlaSil