18 Eylül 2015 Cuma

Tünelin Ucu Bombok Bir Yere Çıktı Arkadaşlar

Geçen televizyon izliyorum. Arada yaparım böyle şeyler. Neyse, yine Tayyip var ekranda. Anlatıyor bir şeyler. İşte yok efendim 400 vekil olsaymış bunlar olmazmış falan. Yok efendim terör örgütü pkk çözüm sürecinde silah stoklamış falan. Durum komedisi gibi izliyorum konuşmayı, resmen seri şekilde dalga geçiyor insanlarla.


Diyor ki; Terör örgütü çözüm sürecinde silah stokladı.(Kaynak: http://goo.gl/0F7KqB)

Biz zamanında dedik; terör örgütüyle süreç olmaz, çözüm olmaz diye. Yok dediniz. Bize terörle besleniyorsunuz, şehitler üzerinden siyaset yapıyorsunuz dediniz. Oslo’da terör örgütüyle masaya oturdunuz. Yapmayın dedik, faturası ağır olur dedik. Yok dediniz. Analar ağlamasın. Eyvallah dedik. Tamam.

Ne oldu şimdi? Masaya oturduğunuz terör örgütü sizi kucağa oturttu mu? Analar ağlamasın dediniz, şimdi ağlayanlar kimin anası? Şehit üzerinden siyaset yapıyorsunuz dediniz, elini şehit tabutuna koyup da arkasına bayrağı alıp konuşan kim?

Şehit mi dedim ben? Yok ya ne şehidi. Kelle onlar kelle. Sayın abdullah öcalan’ın almış olduğu kelleler. Siz öyle demediniz mi? Karaktersiz babaların evlatları onlar. E öyle dediniz siz. Demediniz mi?

Yapmayın beyler. Delikanlı olun biraz. Göte göt demeyi öğrenin artık.

Geçen aklıma takıldı, hani şimdi operasyon falan yapılıyor ya. Hani kamplar bombalanıyor falan. Öyle diyorlar işte. Düşünüyorum da; acaba hdp barajı geçmemiş olsa, hdp nin aldığı oyu Chp almış olsa ve Akp’nin tek başına iktidar olamamasının sebebi Chp olsa mesela. O zaman da olur muydu bu operasyonlar? O zaman da buz dolabına kaldırılır mıydı çözüm süreci? Öyle dediniz ya hani, çözüm süreci dolaba kaldırıldı dediniz. Peki ne zaman çıkacak o dolaptan? hdp’ye kayan oylar geri geldiğinde mi?

Çarşıda dolaşıyorum, Akp il başkanlığı binanın olduğu sokağı komple bayrakla donatmış. Bundan bi kaç sene önce 18 şehit verdiğimiz bi baskın olmuştu, hatırlarsanız… Gerçi unutmuştur çoğumuz. Neyse, o zaman hatırlıyorum da bulunduğum yerdeki Akp il binası ve ilçe binası ne bayrak astı, ne bi yürüyüş yaptı, ne de başka bir şey. Tanıdığım Akp’liler de tek kelime dahi konuşmadılar konuyla ilgili. Şimdi bakıyorum da hepsi milliyetçi vatanperver olmuş. Şehit edebiyatı yapıyorlar bize. Çok acı bi durum. Neden biliyor musunuz? Çünkü uzaktan kumandalı robot gibi yönlendiriliyorlar. Şöyle ki; 18 şehit verdiğimiz dönemde Akp’nin önünde hdp sorunu yoktu ve çözüm süreci vardı. O yüzden konunun üzerine pek gitmediler. Hatta belli bi sayının altında şehit olduğu zaman haberlere dahi çıkmıyordu falan, hatırlayın. Hah, işte o dönemlerde liderleri konuyla ilgilenmediği için hayranları da onlar gibi davranıp konuyu sallamadılar. Şimdi liderleri konu üzerinde çok durduğu için onlar da aynı şekilde davranıyorlar.

Yahu birader bu itler silah depolarken sizin eliniz armut mu topluyordu? Mit sizde, emniyet sizde, askeriye sizde, bakanlıklar sizde ama olandan bitenden haberiniz yok. Demek ki beceremiyorsunuz. İş sadece yol ve hastane yapmakla olmuyormuş yani, buradan duyurulur bazı vatandaşlarımıza.
Ha eğer bunları gördüğün halde müdahale etmediysen eğer o zaman durum daha da vahim. Mesela diyorum aynısını Mhp yapmış olsaydı ne derdiniz? Tefe koyar hain ilan eder idama kadar yol yapardınız. Yalan mı?

Diyor ki; 400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı.(Kaynak: http://goo.gl/bCugyq)

Ne olurdu peki? Süper güç mü olacaktık? Nedir yani olay? Hele bi anlatın bana. Mesela 400 vekiliniz olsa pkk bitecek miydi? Nasıl bitecekti? Mhp kaç defa gelin idamı geri getirin destek vereceğiz dedi. Yoook olmaz. Neden? Çözüm süreci varmış. Al sana çözüm, al sana süreç. Tutmadı aga, olmadı yani. Çuvalladınız.

Göte göt demeyi öğrendiğimiz gün, kıvırmadan ve kendi hür irademizle, kendi düşüncelerimizle birilerinin peşinden gitmeden seçim yapabildiğimiz zaman bir şeyler değişecek. Bu da ayrı bi konu.
Neyse, her şeyin en iyisini Tayyip bilirmiş. Kendisi öyle diyor. Bakalım neler olacak…


*Not: Eğer önümüzdeki seçimde Akp tek başına iktidar olmazsa operasyonlar devam edecek. Ha eğer tek başına iktidar olursa operasyonlar duracak ve çözüm süreci devam edecek. Kısaca şöyle diyorlar; eğer doğudaki Kürt vatandaş bize oy verirse çözüm süreci devam eder ve terör örgütü pkk’ya göz yumarız. Olay bu… Olay hdp’nin barajı geçmesi falan değil, olay Akp’nin tek başına iktidar olması yada olamaması. Bakalım…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder