29 Mayıs 2015 Cuma

Akp'lilere 7 Soru

Akp'ye oy vermiş, oy veren, oy verecek veya vermeyi düşünen herkese sormak istediğim 7 soru var. Belki de sorularım sizin için önemli olmayabilir, bu gayet normal. Ancak kendisine "Türk vatandaşıyım" veya "Müslümanım" diyen herkesi ilgilendirmesi gerektiğini ve onlar için önemli olduğunu düşünüyorum. Çok net 7 soru soracağım... Lütfen sonuna kadar eksiksiz bi şekilde okuyun.




2002'den bu yana iktidarda olan bi parti. Adalet ve Kalkınma Partisi... Her ne kadar eleştirsem de, eleştirilse de sonuçta halkın belirli bi bölümünün oyları ile iktidara geldiler. Ha bu oyların bi kısmını hile yolu ile aldıkları konusunda büyük iddialar var ve hatta sağlam da delilleri var. Bu ayrı bi konu, bunu da yazarım bi ara. Neyse, gelelim asıl konuya...

Ha baştan söylemek istiyorum; yazdıklarımın kaynağını da vereceğim. Çıkıp da "Bunlar asılsız, bunlar yalan, iftira" falan demeyin. Tamamını okuyun ve elinizi vicdanınıza koyup dürüst olun.


1) 14 Ocak 2000 tarihinde Erdoğan bi radyo programına katılıyor. Avustralya'nın Melbourne şehrindeki SBS radyosundaki bu programda kendisini terörist başı abdullah öcalan ile karşılaştıran sunucuya aynen şunları söylüyor:

"Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şuan almış olduğu kellelerin hesabını veriyor."

Türkiye'nin belirli bi bölümünü ayırmak isteyen ve bu yönde terör eylemleri gerçekleştiren, askerimizi ve polisimizi şehit eden, dolayısıyla bi çok çocuğu babasız, bi çok kadını kocasız, bi çok kardeşi abisiz, bi çok anayı ve babayı evlatsız bırakan, Doğu bölgesindeki illerimizde türlü türlü eylemler yapıp halkı tehtit eden, karakollara baskınlar yapan, dolayısıyla binlerce insanı gözü yaşlı bırakan bu bölücü pkk'nın kurucusu ve lideri abdullah öcalan için "Sayın" denmesi ve bu eli kanlı terör örgütüne karşı mücadele veren şehit askerimize ve polisimize "Kelle" denmesi sizin için ne ifade ediyor?

*Bu olaydan sonra Şehit Anaları Derneği söylediklerinden ötürü Erdoğan'a dava açtılar. Açtıkları bu 3 kuruşluk tazminat davasını da kazandılar.

Kaynak: http://goo.gl/A0vVCS ve https://youtu.be/tD2_CitoW9Q


2) 31 Mart 2003 tarihinde Erdoğan'ın bi gazetede yazısı yayınlanıyor. The Wall Street Journal adındaki Amerikan gazetesindeki bu yazısında Irak'taki işgalci amerikan askerleri için aynen şunları söylüyor:

"Amerika ile olan yakın iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin en az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz."

Tüm dünyaya kan kusturmuş olan amerika 20 Mart 2003 yılında da Irak'ı işgal ederek sözde "özgürlük" adı altında 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep oldu. Kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuk demeden insanları katleden ve bunlarla da kalmayıp insanların evlerini yıkan, camileri yıkan, işgenceler yapan, kadınlara tecavüz eden amerikan askerleri için "cesur" denmesi ve onların "en az kayıpla evlerine dönmesi" için dua edilmesi sizin için ne ifade ediyor? Eli kanlı amerikan askerlerinin en az kayıpla evlerine dönmesi için dua ediyorsun da evsiz kalan, babasız annesiz kalan o masum çocuklar ne olacak? Bunlar sizin için ne ifade ediyor?

Kaynak: http://goo.gl/jUWJhz ve https://youtu.be/S8SNWUNHvRw


3) Türk ordusuna mensup 11 askerimiz, bi binbaşı komutasında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde karargah kuruyorlar. 4 Temmuz 2003 tarihinde amerikan 173. hava indirme tugayı'na bağlı askerler bi grup peşmerge ile birlikte karargaha baskın yapıp 11 Türk askerinin başına çuval geçirerek onları karargahtan çıkartıp 60 saat gözaltında tutuyorlar ve sorguya çekiyorlar.

Bu olaydan hemen sonra Erdoğan'a "Nota verecek misiniz?" diye sorulunca Erdoğan "Ne notası? Müzik notası mı bu?" şeklinde cevap veriyor.

Katil ve emperyalist amerikan askerleri senin karargahına giriyor, askerini tutukluyor, başına çuval geçiriyor, 60 saat gözlatında tutuyor, sorguya alıyor ve Erdoğan "Ne notası? Müzik notası mı bu?" diyor. Bu sizin için ne ifade ediyor?

Kaynak: http://goo.gl/HMwkYW ve https://youtu.be/A4Ty6mKlsGA

*Nota: Dış politika terimidir. Bi devletin başka bi devlete herhangi bi sorun vb. şeyler için yolladığı yazıya denir.

*Peşmerge: 1920'de özgür Kürt devleti hedefiyle Kuzey Irak'ta kurulmuş olan silahlı birim. Irak işgalinde amerikan askerlerine yardım ettiler.



4) Norveç'in Oslo kentinde 2006 yılında bi görüşme yapıldı. MİT ile pkk arasında yapılan bu görüşmenin tutanakları internette yayınlandı. Yayınlanan Oslo tutanaklarında MİT mensubu kişi şunları söylüyor:

"Bölgedeki valiler ve emniyet müdürü size karşı toleranslı davranıyorlar. İçinde eğer size karşı toleranslı davranmayan varsa söyleyin."

Bununla da kalmıyor, yine MİT mensubu kişi terörist başı abdullah öcalan'dan "Sayın Öcalan" diye bahsediyor.

Yapması gereken pkk ile mücadele etmek olan emniyet müdürleri için söylenenler ve bunu söyleyenlerin MİT mensubu olması ve bu kişinin terörist başı abdullah öcalan'dan "Sayın Öcalan" diye bahsetmesi sizin için ne ifade ediyor?

Kaynak: https://goo.gl/49VVqg


5) Amerika'nın 48. başkanı bush'un döneminde başlayan bi proje var, adı  büyük ortadoğu projesi, kısaca bop deniyor.

Türkiye dahil bi çok Ortadoğu ülkesinin sınırlarının değişmesine sebep olacak bu projenin amerika tarafından ve özellikle bush döneminde başlamış olması zaten tehlike çanlarının habercisi. Ha eğer derseniz ki "Yok arkadaş, ben inanmıyorum. bop Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin refahı, iyiliği için yapılan bi proje. Amerika bizim iyiliğimizi istiyor." O zaman size diyecek bişeyim yok. İnternette yayınlanan bop haritalarına ve ilgili belgelere bi bakın. Asıl amacının Büyük İsrail'i kurmak olduğunu ve amerika destekli, İsrail projesi olduğunu net bi şekilde göreceksiniz. Bununla ilgili bi yazı da yazacağım bi ara...

Neyse, devam edelim biz. 4 Mart 2006 tarihinde İstanbul Bayrampaşa'daki akp ilçe kongresinde Erdoğan aynen şunları söylüyor:

"Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Biz BOP'un eşbaşkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz."

Amacı Ortadoğu'yu, bölgedeki müslüman devletleri ve Türkiye'yi amerika'ya köle yapmak olan ve bu hedefte milyonlarca insanın canını alan, kanını akıtan bop için eşbaşkanlık yapması, bunu çok matah bir şeymiş gibi söylemesi sizin için ne ifade ediyor?

Kaynak: http://goo.gl/Kw3wrH ve https://youtu.be/dUR7ePQTSEg


6) 15 Mart 2002 tarihinde Cuma günü Ankara'nın Siteler semtindeki Keresteciler Camii'nde kılınacak olan Cuma namazı için Erdoğan camiye gidiyor. Burası gayet normal, müslüman adam sonuçta. Erdoğan namaza geç kalıyor. Bu da gayet normal, insan sonuçta. Ancak 12.08'de okunması gereken ezan Erdoğan geç kaldığı için 12.15'de okundu. Dur bi dakika, burası normal değil. Hem de hiç normal değil. Kim olursa olsun, ne sebeple olursa olsun, namaza geç kaldığı için ezanın 7 dakika geç okunması... Bu sizin için ne ifade ediyor?

Kaynak: http://goo.gl/fCIYqx 


7) 2011 yılında terör örgütü lideri abdullah öcalan'ın çağrısı ile 34 terörist Habur sınır kapısından girerek teslim oldu(!). Bu 34 terörist dönemin siyasi partisi olan dtp'li temsilciler tarafından ve pkk destekçileri tarafından karşılandı. Öyle bi karşılama oldu ki bu, otobüs tepesinde karşılamaya gelenleri selamlayan teröristler el sallıyor, sloganlar atılıyor... Teslim olmak değil, adeta bi şov, adeta bi zaferdi bu. Türkiye'ye karşı bi zafer...

Bu olaydan hemen sonra Erdoğan, akp'nin meclis grup toplantısında aynen şunları söylüyor:

''Dün Habur Sınır Kapısında yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur."

O görüntüler işte bunlar: https://goo.gl/ao0YI9

Erdoğan bunu dedikten 2 gün sonra çıkıp aynı olay için 180 derece bi dönüş yaparak "Böyle saçma sapan şey olmaz" dedi. Bu sizin için ne ifade ediyor?

*Dtp: Terör örgütü pkk'nın meclisteki uzantısı olan siyasi parti. Bugünün bdp'si.

Kaynak: http://goo.gl/41CLM6

Evet... Bütün yazdıklarımın tamamını eksiksiz bi şekilde okuduğunuzu varsayarak soruyorum sizlere; tüm bunlar sizin için ne ifade ediyor? Bunlar ne kadar doğru? Ne kadar yanlış? Eğer doğruysa neden doğru? Yanlışsa neden akp? Kendisine "Türk vatandaşıyım" veya "Müslümanım" diyen birisinin tüm bunları sorgulaması gerekiyor.

Genelde "Başka kime oy verelim?", "İcraatlerini seviyorum", "Yol yaptı, hastane, okul yaptı" ve benzeri cevaplar alıyorum. Her ne yapmış olursa olsunlar bunlardan daha önemli ne olabilir?

Sizden ricam, hepsini tekrar bi kere daha okuyun. Elinizi vicdanınıza koyun, dürüst olun ve düşünün...

Bu yazıyı paylaşabildiğiniz her ortamda paylaşın.

Siz de bu 7 soruyu Akp'ye oy veren, vermiş, verecek, vermeyi düşünen herkese sorabilirsiniz...

Not: Yukarıda verdiğim kaynakların bazılarını uzun araştırmalar sonucunda bulabildim. Bundan 3-4 sene önce daha fazla kaynak vardı bu konuda, haber sitelerinde vs. Ancak son yapılan yasal düzenlemelerden sonra bi çok haber sitesi içeriklerinin bazılarını silmek zorunda kaldı. Bu yüzden mevcut kaynakların birer kopyasını kaydettim. Olur da bunlar silinirse aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

1) Fotoğraf: https://goo.gl/0eRcBM - PDF: https://goo.gl/fQo3vq

2) Fotoğraf: https://goo.gl/RzGB3C - PDF: https://goo.gl/Lf0CWQ

3) Fotoğraf: https://goo.gl/adHo94 - PDF: https://goo.gl/aWibGl

4) Bunun PDF'ini Google Drive hesabıma yükledim ve bağlantısını yukarıda verdim. Silinmez.

5) Fotoğraf: https://goo.gl/RHt751 - PDF: https://goo.gl/HGPWJD

6) Fotoğraf: https://goo.gl/1KLER7 - PDF: https://goo.gl/qYOsAn

7) Fotoğraf: https://goo.gl/ATv58Z - PDF: https://goo.gl/AxIlUO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder